joi, 30 decembrie 2010

DIVERSIFICAREA ALIMENTATIEI LA 6 LUNI

In I-a saptamana:
OUL FIERT minim5 minute si maxim 10 minute.
I se da sugarului doar galbenusul , o data la 3 zile.Albusul se da abia dupa 1 an.
· Ziua 1 → un sfert de galbenus
· Ziua 2 → jumatate de galbenus
· Ziua 3 → trei sferturi
· Ziua 4 → un galbenus intreg
Galbenusul se introduce in supa sau in piureul de legume.
In primele 2 saptamani nu se da in aceeasi zi si ou si carne

A II-a saptamana:
IAURTUL simplu , preferabil Covalact.
Se poate da zilnic o cantitate de 100ml.
Se amesteca cu branza sub forma unui fel II la pranz , sau asortat la piureul de legume, sau simplu.
Iaurtul va constitui o excelenta cina pt ora 18-19.
Cina va putea fi reprezentata si de un piure de legume cu branza.
!!! NU carne seara!

A III-a saptamana
SMANTANA 12% grasime , 3-4 lingurite impreuna cu branza sau se introduce in supa.
La aceasta varsta pot aparea in meniu papanasii din branza fierti.
( branza + un galbenus de ou crud + zahar vanilat 1 pliculet + faina de orez =
compozitie moale )
Se fierb si se servesc cu iaurt sau smantana.
UNTUL 65% grasime se introduce la mijlocul acestei saptamani→ un varf de cutit introdus in piureuri.

A IV-a saptamana
CARNE DE VITA maxim 30 g/administrare.
In prima apa de fierbere se introduce ½ lingurita bicarbonat de sodiu pentru a fragezi carnea.
La fel ca si carnea de pui,cea de vita se va introduce in supa sau piureuri.
Ca si carnea de pui poate fi preparata sub forma de perisoare, care se vor introduce in supe ,ciorbe, sosuri.
Perisoarele : * carne de vita sau pui
* 1 morcov mic
* 1bucatica de ceapa
* 1 galbenus de ou
* ½ lingurita faina de orez sau orez fiert foarte mult
* patrunjel verde
Se formeaza perisoarele si se fierb in apa sau zeama de legume.
De la aceasta varsta vom putea da sugarului si zeama de la carne (prima apa de la fiert se arunca pt ca in ea se acumuleaza toate toxinele din carne).
Aceste perisoare mai pot fi servite cu sosuri.
Sos Bechamel → 100ml lapte + ½ lingurita faina de orez se fierb , apoi se adauga perisoarele gata fierte
Sos alb → 100ml smantana + ½ lingurita faina de orez se fierb
Sos rosu → pasta de rosii proaspete + ½ lingurita faina de orez sau 1-2 lingurite piure de legume. Se fierbe sosul si se adauga perisoarele.
In aceste sosuri se mai poate adauga si carne fiarta si pasata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu