vineri, 18 februarie 2011

galuste

Ingrediente:
2 oua ( doar galbenus pana la un an)
4-5 linguri de gris,1 cub de unt (sau aproximativ 2 lingurite)*
optional : 1 lingurita de ulei de masline
1 litru apa,
300 g lapte, ( formula sau matern pana la 1 an )
vanilie.

Mod de preparare:
Galuste:
1. Se freaca spuma untul cu ouale.
2. Se adauga cate putin gris amestecind mereu cu lingura pana se obtine o pasta care trebuie sa aiba consistenta unei smintina groase.
3. Se adauga putina sare.
4. Se pun in apa care fierbe
5. Se fierb galustele incercand una pe care o taiem in doua cu lingurita, controland daca a fiert si mijlocul. Galustele bine reusite cresc si sunt moi. Cand sunt fierte, se strecoara si se pun in laptele fiert separat cu f putina vanilie ( iar peste 1 an se poate adauga foarte putin zahar, max 30 de grame).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu